Jan Løve Østerbye

Min far

Min mor

Min svigerfar

Min svigermor

Anekort

Efterlysninger

Matriklen 1662 og 1688

Andre familier  (slægtsbøger)

Fotoalbum

 

 

 

 

 

 

Senest opdateret:

2. august 2017 .

 

 


Slægtsforskning

I min familie har vi altid kendt en del til vores nærmeste forfædre. Min far lavede i 1992 et lille fotohæfte om en af sine bedstefædre, og han havde forskelligt materiale liggende, som ældre familiemedlemmer havde udarbejdet. Min mor har gentagne gange fortalt mig, hvordan vi var i familie med denne og hin på den lille ø i Norge, hvor hun kommer fra.

Så interessen for slægtsforskning var bestemt til stede. Men først, da jeg i 1996 fik fat på et pc-program, som kunne holde styr på alle slægtslinierne, tog min slægtsforskning fart. Jeg har siden gennem litteratur- og arkivstudier gennemtrævlet en masse litteratur, kirkebøger og andre gamle dokumenter, som kan sættes i forbindelse med familien. Og når man først begynder med sådanne studier, dukker der en masse andet materiale frem fra fjerne slægtninge m.fl.

Ud over studierne af familiens aner, har jeg lavet nogle større efterslægtstavler på familierne Bathum, Flach, Rosenstand og Østerbye m.fl.. Familienavnet Østerbye interesserer mig specielt, fordi det viser sig, at halvdelen af de personer, som bærer dette navn, kan føre sine aner tilbage til Hans Pedersen Østerbye (ca. 1660 - 1722) i Assens.

Ud over de nøgne kendsgerninger har jeg registreret de vigtigste ting om de enkelte slægtsmedlemmer i Brother's Keeper. I øjeblikket har jeg registreret ca. 27.000 personer i Danmark og ca. 3.900 i Norge. Ved siden af denne registrering har jeg skrevet en række notater og slægtsbøger, som til sammen giver en fyldigere beskrivelse af slægten.

Jeg har nu fundet tiden moden til at lægge dette materiale ud på Internettet og håber dermed, at mine resultater kan hjælpe andre videre i egne studier. Samtidig er det mit håb, at andre vil reflektere over materialet og gerne påvise eventuelle fejl og mangler.

Jeg har valgt at præsentere mine resultater fordelt på børnenes 4 bedsteforældre. Hertil kommer en række slægtsbøger om bl.a. svigerbørnenes familier.

Send mig en e-mail, hvis du kan supplere mit materiale. Om en række personer ved jeg mere end jeg har angivet her på nettet. Du er derfor velkommen til at spørge mig, om jeg eventuelt ved mere om bestemte personer.

Jan Løve Østerbye